ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Το Diadema Apts βρίσκεται στην καρδια της Χώρας της Νάξου. Είναι μόλις στα 150 μέτρα από την Ενετική Καστροπολιτεία Της Ναξου, 400 μέτρα από το λιμάνι, την πιάτσα ταξί και το σταθμό των λεωφορείων. Απέχει μόλις 150 μετρά από την Παλιά Χώρα της Νάξου καθώς και μόνο 300 μετρά από την πασίγνωστη οργανωμένη παραλία του Αγίου Γεωργίου της Χώρας.

Η τοποθεσία τους είναι ιδανική διότι βρίσκονται στο κέντρο του νησιού και παράλληλα χτισμένα σε ένα στενό της Χώρας που σημαίνει ησυχία και ιδιωτικότητα. Τα πάντα είναι σε απόσταση αναπνοής από τα διαμερίσματα: καφετέριες, εστιατόρια, ταβέρνες, σούπερ μάρκετ, μαγαζιά με είδη δώρων, ρουχισμό, σουβενίρ, το Κέντρο Υγείας, ιατρεία, Ινστιτούτα αισθητικής, το ανοιχτό σινεμά κτλ.

Η Σχολή των Ουρσουλινών και το Μουσείο βρίσκεται σε απόσταση 10′ με τα πόδια. Επίσης και το Αρχαιολογικό Μουσείο και ο Καθολικός Ναός. Ο περίφημος Ναός του Απόλλωνα, η γνωστή “Πορτάρα”, βρίσκεται σε απόσταση 400 μέτρων και είναι εμφανής από την πρώτη στιγμή που το πλοίο πλησιάζει στο λιμάνι.
Υπάρχουν πολλοί δημόσιοι χώροι στάθμευσης σε απόσταση 5′-15΄με τα πόδια απόσταση περίπου ανάλογα το πάρκινγκ. Τα κοντινότερα βρίσκονται στην περιοχή του Δημαρχειου (5′ με τα πόδια) και στην περιοχή του Αγίου Μηνά κάτω από τις Ουρσουλίνες (5-7′). Επίσης, υπάρχουν 2 ιδιωτικά πάρκινγκ σε απόσταση 5′-10΄με τα πόδια.

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΝΑΞΟ

Αν σας ρωτούσαν πώς θα μπορούσε να είναι ο τόπος που ανάθρεψε τον πατέρα των 12 θεών, τον Δία, μάλλον θ’ απαντούσατε: εύφορος, επιβλητικός, με αρχέγονη μεγαλοπρέπεια. Αν σας ρωτούσαν τι θα κυριαρχούσε στο νησί που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Διόνυσος, μάλλον θ’ απαντούσατε: κέφι, τραγούδι και χορός. Αν τέλος σας ρωτούσαν πώς φαντάζεστε το σκηνικό στο γάμο του Διόνυσου και της Αριάδνης, μάλλον θα λέγατε: πολύ όμορφο, σχεδόν μαγικό… Αυτή είναι η Νάξος. Ένα μεγάλο νησί στη καρδιά του Αιγαίου, με επιβλητικούς ορεινούς όγκους και εύφορες κοιλάδες, που κατοικείται από κεφάτους ανθρώπους με παράδοση στη μουσική και το χορό, γεμάτη ομορφιές που μαγεύουν τους επισκέπτες.

Η Νάξος βρίσκεται στο κέντρο των θαλάσσιων δρόμων του Αιγαίου. Με τη μακρόχρονη ιστορία της, τα σημαντικά μνημεία, αλλά και την έντονη τουριστική ζωή, κατέχει ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα άλλα κυκλαδονήσια. Όσες μέρες κι αν καθίσετε στη Νάξο, θα έχει πάντα κρυμμένες γωνιές για να ανακαλύψετε, παραλίες που δεν έχετε ακόμη δει, πύργους και κάστρα που δεν προλάβατε να επισκεφθείτε, αρχαίους ναούς που δεν μάθατε τα μυστικά τους.

“Αν ο Παράδεισος ήταν στη γη, θα ήταν εδώ”, έγραψε ο μεγάλος λογοτέχνης Νίκος Καζαντζάκης όταν επισκέφθηκε το νησί της Νάξου και έμεινε για λίγο στον εύφορο κάμπο των Εγγαρών.

Η φύση της Νάξου κυριολεκτικά μιλά στην καρδιά κάθε καλλιτέχνη με την αυθεντικότητά της, με τον πλούτο και ταυτόχρονα με την απλότητά της. Η εναλλαγή είναι μεγάλη: Βουνά με φαράγγια, σπήλαια και ρεματιές σκιάζουν κατάφυτες κοιλάδες με λιόδεντρα, συκιές, πορτοκαλιές, λεμονιές, αμπέλια και άφθονα τρεχούμενα νερά. Οι κάμποι ακουμπούν σε απαλές αμμουδερές παραλίες, με κέδρους και αλμυρίκια. Γύρω από τους οικισμούς απλώνονται κτήματα και περιβόλια. Ταξιδιάρικα πουλιά βρίσκουν καταφύγιο στα δέντρα του νησιού, ενώ στις πιο απάτητες ακτές φωλιάζουν αγριοπερίστερα και πετροχελίδονα.

Προστατευόμενοι βιότοποι με σπάνια χλωρίδα και πανίδα ολοκληρώνουν το μωσαϊκό ενός νησιού που προσφέρει στον επισκέπτη όλα τα δώρα της φύσης. Εκτός όμως από τη στεριά, υπάρχει και ένας άλλος κόσμος, ο κόσμος του βυθού γύρω από τη Νάξο, ένα ξεχωριστό ταξίδι που θα σας συναρπάσει. Γύρω από το νησί υπάρχουν απερίγραπτης ομορφιάς υποβρύχια οικοσυστήματα, με τεράστια εναλλαγή βυθού, ύφαλοι και ξέρες γεμάτοι ζωή, λιβάδια ποσειδωνίας με πλάκες χρωματιστές και κοράλλια. Ακολουθήστε λοιπόν μια διαδρομή, θαλάσσια ή στεριανή και αφεθείτε στη μαγεία της ναξιώτικης φύσης, που ενθουσιάζει τον επισκέπτη, κάθε εποχή του χρόνου.

Η μυθολογία κατέχει μια πολύ σημαντική θέση στον ιστό της ιστορίας και του πολιτισμού της Νάξου. Με ανεξίτηλα χρώματα είναι υφασμένες στη μνήμη και το χρόνο οι φιγούρες του Διόνυσου, του Δία, του Απόλλωνα, της Αριάδνης, της Δήμητρας, οι οποίες έλκουν στο διηνεκές τα βλέμματα της φαντασίας και του ενδιαφέροντος. Στη μακραίωνη ιστορία της Νάξου οι μύθοι μπλέκονται με την πραγματικότητα, ενώ πλήθος αρχαιολογικών ευρημάτων όλων των χρονικών περιόδων ρίχνουν φως στην ιστορική πραγματικότητα που βρίσκεται πίσω από κάθε μύθο. Διόνυσος, Σεμέλη, Θησέας, Αριάδνη, νύμφες, Νηρηίδες, τύραννοι, κατακτητές, πειρατές, άρχοντες και ήρωες, έχουν αφήσει διάσπαρτα σε όλο το νησί τα ίχνη τους, συνθέτοντας ένα μαγικό παιχνίδι της φαντασίας ανάμεσα στο μύθο και την ιστορία.

Κείμενα: naxos.gr

DIADEMA
APARTMENTS

Ένα πραγματικό «διάδημα», που στεφανώνει τα όνειρά σας γι’ αυτό το καλοκαίρι, εκεί, στην καρδιά της Χώρας… Περιμένει… Εσάς!