ΤΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΜΑΣ

Το Diadema Apartments in the Town ειναι ένα πλήρως ανακαινισμένο ενός αιώνα πετρόκτιστο κατάλυμα στην καρδιά της Χώρας της Νάξου. Η ανακαίνιση του ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2019.

Το κατάλυμα αποτελείται από 2 μοντέρνα πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα.

Το 1ο διαμέρισμα διαθέτει 1 κρεββατοκάμαρα, 2 μπάνια, 1 μίνι κουζίνα, 1 σαλόνι με κτιστό καναπέ ο οποίος μετατρέπεται σε 2 μονά άνετα κρεβάτια. Μπορούν να φιλοξενηθούν μέχρι και 4 ατόμα.

Το 2ο διαμέρισμα διαθέτει 2 κρεββατοκάμαρες που οδηγούν στην αυλή, 2 μπάνια en suite, 1 μίνι κουζίνα κι ένα σαλόνι με 1 καναπέ ο οποίος μετατρέπεται σε διπλό κρεββάτι. Μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 6 άτομα.

Επίσης το κάθε διαμέρισμα διαθέτει δική του αυλή με σαλόνι και κάθε δωμάτιο έχει κλιματισμό. Υπάρχουν τηλεοράσεις σε κάθε δωμάτιο (NETFLIX).
Το Diadema Apts έιναι μόλις στα 150 μετρά από την Ενετική Καστροπολιτεία Της Ναξου, 400 μέτρα από το λιμάνι, την πιάτσα ταξί και το σταθμό των λεωφορείων. Απέχει μόλις 150 μετρά από την Παλιά Χώρα της Νάξου καθώς και μόνο 300 μετρά από την πασίγνωστη οργανωμένη παραλία του Αγίου Γεωργίου της Χώρας.Η τοποθεσία τους είναι ιδανική διότι είναι στο κέντρο του νησιού και παράλληλα κτισμένο σε 1 στενό της Χώρας που σημαίνει ησυχία και ιδιωτικότητα. Τα πάντα είναι σε απόσταση αναπνοής από τα διαμερίσματα: καφετέριες, εστιατόρια, ταβέρνες, σούπερ μάρκετ, μαγαζιά με έιδη δώρων, ρουχισμό, σουβενίρ, το Κέντρο Υγείας, ιατρεία, Ινστιτούτα αισθητικής, το ανοιχτό σινεμά κτλ.

Η Σχολή των Ουρσουλινών και το Μουσείο βρίσκεται σε απόσταση 10′ με τα πόδια. Επίσης και το Αρχαιολογικό Μουσείο και ο Καθολικός Ναός. Ο περίφημος Ναός του Απόλλωνα, η “Πορτάρα”, βρίσκεται σε απόσταση 400 μέτρων και είναι εμφανής από την πρώτη στιγμή που το πλοίο πλησιάζει στο λιμάνι.

Υπάρχουν πολλοί δημόσιοι χώροι στάθμευσης σε απόσταση 5′-15΄ με τα πόδια απόσταση περίπου ανάλογα το πάρκινγκ. Τα κοντινότερα βρίσκονται στην περιοχή του Δημαρχειου (5′ με τα πόδια) και στην περιοχή του Αγίου Μηνά κάτω από τις Ουρσουλίνες (5-7′). Επίσης, υπάρχουν 2 ιδιωτικά πάρκινγκ σε απόσταση 5′-10΄με τα πόδια.

Τα ολοκαίνουρια διαμερίσματα μας στο κέντρο της Νάξου φτιάχτηκαν εξαρχής με πολλή αγάπη, και μεράκι καθώς είναι πολύ παλιά οικογενειακή κληρονομιά. Συνδυάζουν το παλιό με το φρέσκο, τη “μίνιμαλ” διακόσμηση με την πρακτικότητα και είναι ιδανικά για κάθε επισκέπτη και για κάθε εποχή του έτους.

ΤΟ ΔΙΑΔΗΜΑ

Την Αριάδνη την είχε εγκαταλείψει ο Θησέας, ο πρίγκιπας της Αθήνας, στη Νάξο, καθώς επέστρεφαν από το ταξίδι στην Κρήτη. Έτσι τη βρήκε να περιπλανιέται απελπισμένη στην αμμουδιά ο γιος του κρασιού και της χαράς, ο Βάκχος – Διόνυσος. Οι Αθηναίοι μάς δίνουν, βέβαια, κάποιες άλλες εκδοχές του μύθου. Βασιζόμενοι σε μία απ’ αυτές τις εκδοχές, οι αγγειογράφοι των Αθηνών δείχνουν συχνά τη Θεά Αθηνά να οδηγεί τον Θησέα μακριά από την κοιμισμένη Αριάδνη προς το πλοίο του. Η Θεά είναι σταλμένη από τον Διόνυσο, βέβαια. Η Αριάδνη, ούτως ή άλλως, συνδέεται στενά με την Θεά Αθηνά, που στην περίπτωσή μας εμφανίζεται ως Εργάνη Αθηνά, Θεά της τέχνης και ιδιαίτερα της υφαντικής -όπως και η Αριάδνη εξαιτίας του μίτου, δηλαδή του νήματος, που είναι υφάντρα και αυτό το νήμα είχε δώσει στον Θησέα για να ξαναβρεί το δρόμο του μες στο λαβύρινθο όπου είχε μπει για να σκοτώσει τον Μινώταυρο. Σε συμβολικό επίπεδο, τόσο η Αθηνά Εργάνη, όσο και η Αριάδνη, έχουν τις ιδιότητες της αράχνης (ιερό σύμβολο της Αθηνάς), είναι αυτές που υφαίνουν τον κόσμο, όπως η Μάγια στις βεδικές παραδόσεις. Ακόμη και σήμερα τα υφαντά της Νάξου είναι μοναδικά και διάσημα.

Σύμφωνα με μια εκδοχή, η Αριάδνη είχε αποκτήσει με τον Διόνυσο δύο παιδιά, τον Στάφυλο και τον Οινοπίωνα ή σύμφωνα με άλλες εκδοχές, περισσότερα, δηλαδή είχαν επιπλέον τον Θόα και τον Πεπάρηθο, τον Λάτραμυ, τον Ευάνθη και τον Ταυρόπολι. Σύμφωνα με άλλες παραδόσεις όμως, η Αριάδνη είχε παιδιά και με τον Θησέα και ίσως κάποιοι απ’ αυτούς τους γιους να ήταν δικοί του. Ο Ταυρόπολις, για παράδειγμα, που έρχεται από την πόλη… του Ταύρου, μας θυμίζει έντονα την Κνωσσό και τον Μινώταυρο…

Οι Θεοί αντάμειψαν την ευγενή αυτή κόρη της Κρήτης, που ήρθε εδώ στη Νάξο και έφερε την ομορφιά της στο νησί.

Πήρε τη θέση της η Αριάδνη ακόμη και στο ουράνιο στερέωμα, στον αστερισμό του Βορείου Στεφάνου. Ο Βόρειος Στέφανος είναι αστερισμός του βορείου ημισφαιρίου που σημειώθηκε στην Αρχαιότητα από πολλούς αρχαίους Έλληνες αστρονόμους και από τον Πτολεμαίο. Είναι ένας από τους 88 επίσημους αστερισμούς που θέσπισε η Διεθνής Αστρονομική Ένωση.

Ο Ερατοσθένης τον γνώριζε αρχικά ως «Στέφανο», αφού δεν είχε καταγραφεί ακόμη τότε ο άλλος, ο αδελφός αστερισμός, ο Νότιος Στέφανος. Οι Ρωμαίοι υιοθέτησαν την ελληνική ονομασία του και τον αποκάλεσαν: Corona Borea, Corona Borealis και Corona Septentrionalis. Η Αριάδνη, ως θεϊκή σύζυγος του Βάκχου, έγινε αθάνατη και λατρεύτηκε ως Θεά στο νησί της Νάξου, αλλά και στο Πανελλήνιο.

DIADEMA
APARTMENTS

Ένα πραγματικό «διάδημα», που στεφανώνει τα όνειρά σας γι’ αυτό το καλοκαίρι, εκεί, στην καρδιά της Χώρας… Περιμένει… Εσάς!